Groepsexpositie ‘Bouwen met Kunst’

Home  /  Geen categorie  /  Groepsexpositie ‘Bouwen met Kunst’

september 8, 2016      In Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Groepsexpositie ‘Bouwen met Kunst’

Groepsexpositie ‘Bouwen met Kunst’

Ton Vroman doet mee met de groepsexpositie ‘Bouwen met Kunst’ die van 10 augustus t/m 4 september 2016 plaatsvindt in de GSA galerie te Hilversum. Het afgelopen jaar stond Hilversum in het teken van de architect Dudok. In dat kader hebben 11 exposanten zich laten inspireren door deze architect in een tentoonstelling ‘Bouwen met Kunst’. Bij sommige deelnemers kan je nog heel duidelijk de architectuur van Dudok terug vinden, terwijl anderen dit spelenderwijs hebben losgelaten.

Zo zijn er ruimtelijke objecten ontstaan van glas, steen, hout, keramiek en assemblagematerialen, soms ook in combinatie met elkaar. Maar ook worden er tekeningen, grafiek en schilderijen getoond die een relatie hebben met dit thema. Het geheel is een spannende expositie geworden, waar voor de exposanten een lange voorbereidingstijd aan vooraf is gegaan. De deelnemers zijn: Nora Baetens, Hanneke Barendregt, René Blom, Annelei Engelberts, ImSook Yoo, Piet Lont, Jannie Maakenschijn, Janneke Makkink, Marja Smeets, Sascha van Tetterode en Ton Vroman. Voor een korte inleiding op hun individuele werk verwijzen zij u graag naar http://bouwenmetkunst.blogspot.com.

Door dit thema hebben Sascha en Ton zich door elkaars werk laten inspireren. Sascha maakt op dit moment vooral glasobjecten en Ton schilderingen op doek, papier of hout. Uit deze samenwerking zijn er ruimtelijke objecten ontstaan waarin het glas en schilderingen op allerlei manieren zijn verwerkt of samengevoegd. Bij de presentatie zullen deze objecten en het eigen werk gecombineerd worden tot een ‘Wunderkammer’.

We willen U van Harte uitnodigen voor de opening op

Zondag 14 augustus 2016 om 16.00 uur.

Plaats: GSA galerie, Langestraat 52, 1211 HA Hilversum.

Kijk ook op de website: Bouwen met kunst

IMG_0692 IMG_0690

Comments are closed.